marți, 24 decembrie 2013

Univers T - Proiect unic la nivel național – tabără la Cluj pentru 45 de copii și tineri care suferă de boli cronice de rinichi

Comunicat de Presă

Proiect unic la nivel național – tabără la Cluj pentru 45 de copii și tineri care suferă de boli cronice de rinichi

Timp de câteva zile copiii si tinerii cu insuficiență renală cronică proveniți din 12 centre de dializă din toată țara,  îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta” vor să uite  de boala cronică care îi macină, în tabăra “Lumina de Acasă”.

În intervalul 22 -29  decembrie 2013,  acești tineri curajoși care luptă cu o demnitate extraordinară  pentru fiecare fărâmă de viață vor fi  răsfățati timp de 7 zile de personalul   Hotelului  Univers T cu mâncare bună și multă afecțiune, vor  petrece împreună  o noapte de Crăciun de vis și vor fi antrenați în activități de recreere adapate  afecțiunilor de care suferă.


Tinerii suferinzi vor beneficia din partea organizatorilor taberei de serate speciale cu un program variat din care nu vor lipsi jocurile tip karaoke, demonstrațiile de Zumba, vizionarea filmului de animație „Frozen” cu sprijinul Cinema City Iulius Mall sau întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.


Astăzi, 23 decembrie 2013,  de la ora 17, reprezentanții mass-media sunt invitați la hotel Univers T, pentru a asista   la momentul special al împodobirii  bradului primit cadou de tinerii suferinzi din partea personalului unității hoteliere care este gazda acestui eveniment.

Bradul de Crăciun va fi ornat cu globuri  provenite din atelierele de creație organizate de Asociația DERZELAS  pentru tinerii cu deficiențe de vedere și de auz coordonați de artiștii plastici clujeni.

Cei mai nevoiași dintre copiii care sunt în tabără vor beneficia de cadouri consistente   provenite din campanile umanitare organizate de Transylvania College cu ocazia concertului de Crăciun din data de 18 decembrie, a clubul Kiwanis din Cluj-Napoca dar și din partea  omului de afaceri,  Arpad Paszkany.

În seara zilei de 24 decembrie se va consuma unul dintre cele mai emoționante momente ale acestei tabere, zeci de lampioane vor fi înălțate din mâna tinerilor care au beneficiat de un transplant renal  de la donator în moarte cererbrală ca semn de recunoștință și omagiu pentru persoanele care au decedat dar a căror organe au salvat sau prelungit viața altor  semeni.

Acest eveniment special se va desfășura pe lacul din fața Hotelului Univers T, care face parte din complexul „Iuius Parc” și va fi sponsorizat de firma PYRO ART Cluj-Napoca.

În data de 28 decembrie copiii și tinerii din tabăra „Lumina de Acasă” vor vizita Salina Turda cu sprijinul primarului municipiului Turda, Tudor Ștefănie.


Tratamentul de care depinde supraviețuirea acestor tineri va fi asigurat pe perioada taberei de Clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed  Cluj-Napoca acolo unde, la interval de 2 zile tinerii cu boală cronică de rinichi se vor deplasa cu mijloace de transport speciale pentru ședintele de  hemodializă.

"Am fost profund impresionat de suferința acestor copii și  tineri a căror viață scurtă depinde de un aparat și am decis alături de colegii mei, Brândușa Mândru și Viorel Luca și personalul hotelului Univers T din Cluj-Napoca să le creăm acestor suferinzi pe perioada taberei acele facilități care să-i ajute  să-și ia cu adevărat "vacanță" de la boală, măcar câteva zile.
Sper  din tot sufletul  că se vor   simți   la Cluj, prin condițiile create, dar mai ales prin căldura sufletească a celor care se vor  îngriji de ei, dacă  se poate, ma bine ca acasă... ", declară Valentin Lungu, Director General, Hotel Univers T.

''Tin sa reamintesc ca unicul actionar al S.C. Univers T S.A. este Consiliul Județean Cluj, iar fără sprijinul si acordul președintelui Horea Uiorenu aceasta tabără nu ar fi  putut avea loc.'' , a mai precizat domnul Valentin Lungu.



"Apreciez ca fiind cu totul remarcabilă implicarea unor oameni  sufletiști ca: Lucian Știrban, Claudiu Botea, Susan Daniel, Silviu Ganea, Szasz Ervin, dr Ioan Pațiu, Ioan Oleleu, Tudor Ștefănie  pentru împlinirea unei dorințe fierbinți a acestor copii și tineri în suferință, aceea de a petrece împreună sfârșitul de an într-un mod în care boala și suferința cotidiană să poată  fi uitată măcar câteva zile.
Le transmit în mod public  acestor oameni, mulțumirile acestor copii deosebiți  care,  trebuie întâi de toate apreciați pentru modul exemplar în care tratatează lupta cu vicisitudinile vieții unui bolnav cronic.
Sunt un model de demnitate în suferință pentru noi toți",  declară Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta.

Tabăra Lumina de Acasă ar fi rămas doar un vis pentru acești suferinzi fără donațiile provenite din extraordinarul eveniment ZUMBATHON caritabil, „Împreună schimbăm vieți”  și fără sprijinul unor firme ca FRESENIUS MEDICAL CARE ROMANIA, BENTEL SISTEM,  ARHIMAR, RD CONS INVEST, CASA RUSU, LA ROCHE POSAY, FILEOMERA, STIL AURA.

Mai multe detalii va pot fi oferite de catre Emanuel Ungureanu, presedintele
Asociației pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta”
, tel. 0744502877.




Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.